Alumiini hinta nyt toukokuu 2024

Täältä löydät alumiinin nykyisen hinnan sekä kätevän muuntimen alumiinin grammomäärän välillä paitsi euroihin myös Yhdysvaltain dollareihin (EUR ja USD). Tällä hetkellä alumiinin hinta on 1,22 USD/lbs (pound), euroissa noin 1 EUR/lbs. os sen sijaan muuntaa alumiinin hinta grammoiksi, hinta on noin 0 EUR/gramma. Nykyinen kurssipäivä sekä alumiinille, USD että EUR on 2024-05-23.

Muunna alumiini euroiksi ja dollareiksi

Alta löydät älykkään muuntimemme alumiinin grammomäärän ja yleisimpien valuuttojen välillä Euro (EUR) ja dollari (USD). Muunnin toimii ikään kuin voit kirjoittaa mihin tahansa kolmesta kentästä, ja kaksi muuta päivittyvät automaattisesti. Tämä tarkoittaa, että voit mm. voi syöttää 100 gramman alumiinikenttään saadakseen selville, kuinka paljon 100 grammaa alumiini maksaa. Tai voit kirjoittaa kenttään 1000 EUR saadaksesi selville, kuinka monta grammaa alumiini voit ostaa 1000 eurolla. 1 lbs = 1 pound = 0,454 gramma.

gramma alumiini
SEK
EUR
USD

Alumiinin hinnan kehitys viimeisen vuoden aikana

Alta löydät alumiinin historialliset hinnat kaavion muodossa, joka näyttää miltä alumiinin hinta on näyttänyt ja kehittynyt viimeisen vuoden aikana.

Alumiini: Kevyt ja monipuolinen metalli

Alumiini, kemiallisella symbolillaan Al ja atomiluvullaan 13, on hopeanhohtoinen, kevyt ja korroosionkestävä metalli. Se on maailman kolmanneksi yleisin alkuaine ja yleisin metalli maankuoressa, mutta sitä ei esiinny vapaana luonnossa.

Historia

Alumiini oli kerran arvostetumpi kuin kulta tai hopea ennen kuin tehokas valmistusprosessi, elektrolyysi, kehitettiin 1800-luvulla. Tämän keksinnön ansiosta alumiinista tuli paljon edullisempaa, ja se alkoi korvata muita metalleja monissa sovelluksissa sen keveyden ja korroosionkestävyyden ansiosta.

Ominaisuudet

Alumiinin fyysiset ominaisuudet, kuten alhainen tiheys ja korkea sähkönjohtavuus, tekevät siitä erinomaisen materiaalin monille teollisille sovelluksille. Se on myös erittäin taottavaa ja sitä voidaan helposti muovata eri muotoihin.

Valmistus ja kierrätys

Alumiini valmistetaan yleensä bauksiitista, joka on alumiinioksidin pääraaka-aine. Tämä prosessi vaatii paljon energiaa, mutta valmistetut alumiinituotteet ovat pitkäikäisiä ja 100% kierrätettäviä ilman laadun heikkenemistä. Tämä tekee alumiinista ympäristöystävällisen metallin, kun otetaan huomioon sen pitkä käyttöikä ja kierrätysmahdollisuudet.

Käyttötarkoitukset


Tämä sivu on viimeksi päivitetty 2024-05-23