Rutenium hinta nyt toukokuu 2024

Täältä löydät ruteniumn nykyisen hinnan sekä kätevän muuntimen ruteniumn grammomäärän välillä paitsi euroihin myös Yhdysvaltain dollareihin (EUR ja USD). Tällä hetkellä ruteniumn hinta on 428 USD/oz (troy ounce), euroissa noin 395 EUR/oz. os sen sijaan muuntaa ruteniumn hinta grammoiksi, hinta on noin 12,71 EUR/gram. Nykyinen kurssipäivä sekä ruteniumlle, USD että EUR on 2024-05-23.

Muunna rutenium euroiksi ja dollareiksi

Alta löydät älykkään muuntimemme ruteniumn grammomäärän ja yleisimpien valuuttojen välillä Euro (EUR) ja dollari (USD). Muunnin toimii ikään kuin voit kirjoittaa mihin tahansa kolmesta kentästä, ja kaksi muuta päivittyvät automaattisesti. Tämä tarkoittaa, että voit mm. voi syöttää 100 gramman ruteniumkenttään saadakseen selville, kuinka paljon 100 grammaa rutenium maksaa. Tai voit kirjoittaa kenttään 1000 EUR saadaksesi selville, kuinka monta grammaa rutenium voit ostaa 1000 eurolla. 1 oz = 1 troy ounce = 31,103 gramma.

gramma rutenium
SEK
EUR
USD

Ruteniumn hinnan kehitys viimeisen vuoden aikana

Alta löydät ruteniumn historialliset hinnat kaavion muodossa, joka näyttää miltä ruteniumn hinta on näyttänyt ja kehittynyt viimeisen vuoden aikana.

Rutenium: Harvinainen ja arvokas metalli

Rutenium, kemiallisella symbolilla Ru ja atomiluvulla 44, on kova, valkoinen siirtymämetalli, joka kuuluu platinametallien ryhmään. Sen erityisiä ominaisuuksia ovat korroosionkestävyys ja erinomainen katalyyttinen aktiivisuus. Ruteniumia käytetään usein seoksissa muiden metallien kanssa, ja sillä on merkittävä rooli erilaisissa teollisissa sovelluksissa.

Ruteniumin ominaisuudet

Ruteniumin fysikaalis-kemialliset ominaisuudet tekevät siitä erittäin arvokkaan monissa teknisissä sovelluksissa:

Ruteniumin käyttö

Yksi merkittävimmistä ruteniumin käyttökohteista on elektroniikkateollisuus. Sen yhdisteitä käytetään ohutkalvojen valmistuksessa ja korkean kapasiteetin kovalevyissä. Lisäksi sen katalyyttisiä ominaisuuksia hyödynnetään laajasti kemian teollisuudessa.


Tämä sivu on viimeksi päivitetty 2024-05-23