Kulta hinta nyt syyskuu 2023

Täältä löydät kultan nykyisen hinnan sekä kätevän muuntimen kultan grammomäärän välillä paitsi euroihin myös Yhdysvaltain dollareihin (EUR ja USD). Tällä hetkellä kultan hinta on 1925,52 USD/oz (troy ounce), euroissa noin 1809 EUR/oz. os sen sijaan muuntaa kultan hinta grammoiksi, hinta on noin 58,15 EUR/gram. Nykyinen kurssipäivä sekä kultalle, USD että EUR on 2023-09-25.

Muunna kulta euroiksi ja dollareiksi

Alta löydät älykkään muuntimemme kultan grammomäärän ja yleisimpien valuuttojen välillä Euro (EUR) ja dollari (USD). Muunnin toimii ikään kuin voit kirjoittaa mihin tahansa kolmesta kentästä, ja kaksi muuta päivittyvät automaattisesti. Tämä tarkoittaa, että voit mm. voi syöttää 100 gramman kultakenttään saadakseen selville, kuinka paljon 100 grammaa kulta maksaa. Tai voit kirjoittaa kenttään 1000 EUR saadaksesi selville, kuinka monta grammaa kulta voit ostaa 1000 eurolla. 1 oz = 1 troy ounce = 31,103 gramma.

gramma kulta
SEK
EUR
USD

Kultan hinnan kehitys viimeisen vuoden aikana

Alta löydät kultan historialliset hinnat kaavion muodossa, joka näyttää miltä kultan hinta on näyttänyt ja kehittynyt viimeisen vuoden aikana.

Tietoja metallikullasta

Kulta on hyvin erityinen metalli, jota ihmiset ovat käyttäneet tuhansia vuosia. Se on yksi arvokkaimmista metalleista sen kauneuden, kovuuden ja jalouden vuoksi. Se on myös hyvä sähköjohdin ja sitä käytetään laajalti elektroniikassa ja sähkölaitteissa. Kulta on myös erittäin hyvä kumppani muiden metallien kanssa, joten se soveltuu käytettäväksi metalliseoksissa. Koska se on niin kovaa, sen käsittelemiseen tarvitaan erikoistyökaluja ja tekniikoita. Kulta on myös yksi harvoista puhtaimmassa muodossaan luonnosta löytyvistä metalleista, ja sitä on käytetty rahana sekä vaurauden ja vallan symbolina monissa kulttuureissa.


Tämä sivu on viimeksi päivitetty 2023-09-25