Hopea hinta nyt toukokuu 2024

Täältä löydät hopean nykyisen hinnan sekä kätevän muuntimen hopean grammomäärän välillä paitsi euroihin myös Yhdysvaltain dollareihin (EUR ja USD). Tällä hetkellä hopean hinta on 30,78 USD/oz (troy ounce), euroissa noin 28 EUR/oz. os sen sijaan muuntaa hopean hinta grammoiksi, hinta on noin 0,91 EUR/gram. Nykyinen kurssipäivä sekä hopealle, USD että EUR on 2024-05-23.

Muunna hopea euroiksi ja dollareiksi

Alta löydät älykkään muuntimemme hopean grammomäärän ja yleisimpien valuuttojen välillä Euro (EUR) ja dollari (USD). Muunnin toimii ikään kuin voit kirjoittaa mihin tahansa kolmesta kentästä, ja kaksi muuta päivittyvät automaattisesti. Tämä tarkoittaa, että voit mm. voi syöttää 100 gramman hopeakenttään saadakseen selville, kuinka paljon 100 grammaa hopea maksaa. Tai voit kirjoittaa kenttään 1000 EUR saadaksesi selville, kuinka monta grammaa hopea voit ostaa 1000 eurolla. 1 oz = 1 troy ounce = 31,103 gramma.

gramma hopea
SEK
EUR
USD

Hopean hinnan kehitys viimeisen vuoden aikana

Alta löydät hopean historialliset hinnat kaavion muodossa, joka näyttää miltä hopean hinta on näyttänyt ja kehittynyt viimeisen vuoden aikana.

Hopea: Kiiltävä ja arvostettu metalli

Hopea, joka tunnetaan kemiallisella symbolilla Ag ja atomiluvulla 47, on pehmeä, kiiltävä metalli, joka on tunnettu sen ainutlaatuisista optisista, mekaanisista ja antibakteerisista ominaisuuksista. Tätä metallia on käytetty tuhansia vuosia eri tarkoituksiin, kuten koruihin, rahaan ja erilaisiin teollisiin sovelluksiin.

Hopean historia

Hopean kaivaminen ja käyttö alkoivat tuhansia vuosia sitten. Vanhat sivilisaatiot kuten kreikkalaiset, roomalaiset ja mayat arvostivat hopeaa sen kiillon, joustavuuden ja säilyvyyden vuoksi. Useissa kulttuureissa hopeaa on käytetty valuuttana ja se on ollut merkittävässä osassa monissa historiallisissa tapahtumissa.

Ominaisuudet ja käyttö

Hopealla on useita ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä arvokkaan metallin eri sovelluksissa:

Hopea nykypäivänä

Hopean kysyntä on jatkuvasti kasvussa sen monien sovellusten ja rajallisen saatavuuden vuoksi. Samalla hopean hinta on ollut nousussa, mikä on tehnyt siitä suositun sijoituskohteen. Lisäksi sen esteettisiä ominaisuuksia arvostetaan edelleen koruteollisuudessa.


Tämä sivu on viimeksi päivitetty 2024-05-23