Platina hinta nyt toukokuu 2024

Täältä löydät platinan nykyisen hinnan sekä kätevän muuntimen platinan grammomäärän välillä paitsi euroihin myös Yhdysvaltain dollareihin (EUR ja USD). Tällä hetkellä platinan hinta on 1040 USD/oz (troy ounce), euroissa noin 960 EUR/oz. os sen sijaan muuntaa platinan hinta grammoiksi, hinta on noin 30,87 EUR/gram. Nykyinen kurssipäivä sekä platinalle, USD että EUR on 2024-05-23.

Muunna platina euroiksi ja dollareiksi

Alta löydät älykkään muuntimemme platinan grammomäärän ja yleisimpien valuuttojen välillä Euro (EUR) ja dollari (USD). Muunnin toimii ikään kuin voit kirjoittaa mihin tahansa kolmesta kentästä, ja kaksi muuta päivittyvät automaattisesti. Tämä tarkoittaa, että voit mm. voi syöttää 100 gramman platinakenttään saadakseen selville, kuinka paljon 100 grammaa platina maksaa. Tai voit kirjoittaa kenttään 1000 EUR saadaksesi selville, kuinka monta grammaa platina voit ostaa 1000 eurolla. 1 oz = 1 troy ounce = 31,103 gramma.

gramma platina
SEK
EUR
USD

Platinan hinnan kehitys viimeisen vuoden aikana

Alta löydät platinan historialliset hinnat kaavion muodossa, joka näyttää miltä platinan hinta on näyttänyt ja kehittynyt viimeisen vuoden aikana.

Platina: Arvokas ja Monipuolinen Metalli

Platina, kemiallisella symbolilla Pt ja atomiluvulla 78, on kiiltävä, valkoinen siirtymämetalli, joka kuuluu platinametallien ryhmään. Se on yksi maailman arvokkaimmista metalleista ja tunnetaan erityisesti koruissa käytettävänä materiaalina. Mutta platina on paljon enemmän kuin vain koriste: sillä on lukuisia teollisia sovelluksia sen ainutlaatuisten kemiallisten ja fysikaalisten ominaisuuksien vuoksi.

Platinan ominaisuudet

Platinan erityisominaisuudet tekevät siitä erittäin arvokkaan monissa teollisissa ja teknisissä sovelluksissa:

Platinan käyttö

Yksi platinan tunnetuimmista käyttötarkoituksista on korujen valmistus. Sen kauneus ja kestävyys tekevät siitä suositun materiaalin erityisesti sormuksissa ja muissa koruissa. Teollisesti platinaa käytetään monissa sovelluksissa, mukaan lukien polttoainesoluissa, kemiallisissa prosesseissa ja lääketeollisuudessa.


Tämä sivu on viimeksi päivitetty 2024-05-23