Platina hinta nyt syyskuu 2023

Täältä löydät platinan nykyisen hinnan sekä kätevän muuntimen platinan grammomäärän välillä paitsi euroihin myös Yhdysvaltain dollareihin (EUR ja USD). Tällä hetkellä platinan hinta on 933 USD/oz (troy ounce), euroissa noin 876 EUR/oz. os sen sijaan muuntaa platinan hinta grammoiksi, hinta on noin 28,18 EUR/gram. Nykyinen kurssipäivä sekä platinalle, USD että EUR on 2023-09-25.

Muunna platina euroiksi ja dollareiksi

Alta löydät älykkään muuntimemme platinan grammomäärän ja yleisimpien valuuttojen välillä Euro (EUR) ja dollari (USD). Muunnin toimii ikään kuin voit kirjoittaa mihin tahansa kolmesta kentästä, ja kaksi muuta päivittyvät automaattisesti. Tämä tarkoittaa, että voit mm. voi syöttää 100 gramman platinakenttään saadakseen selville, kuinka paljon 100 grammaa platina maksaa. Tai voit kirjoittaa kenttään 1000 EUR saadaksesi selville, kuinka monta grammaa platina voit ostaa 1000 eurolla. 1 oz = 1 troy ounce = 31,103 gramma.

gramma platina
SEK
EUR
USD

Platinan hinnan kehitys viimeisen vuoden aikana

Alta löydät platinan historialliset hinnat kaavion muodossa, joka näyttää miltä platinan hinta on näyttänyt ja kehittynyt viimeisen vuoden aikana.

Tietoja metalliplatinasta

Platina on erittäin tärkeä metalli, jota ihmiset ovat käyttäneet satoja vuosia. Se on hopeanvalkoinen metalli, joka on erittäin kovaa ja kestää korkeita lämpötiloja. Platinalla on myös korkea sähkönjohtavuus, ja sitä käytetään usein elektroniikassa ja sähkölaitteissa. Se on myös erittäin hyvä kumppani muille metalleille ja sitä käytetään usein metalliseoksissa. Platinaa on käytetty myös koruina ja koristeina sen kauneuden ja kiillon vuoksi. Se on myös tärkeä komponentti monissa metalliseoksissa, kuten platina-iridium-seoksessa, jota käytetään pituuden ja painon standardina monissa maissa.


Tämä sivu on viimeksi päivitetty 2023-09-25